Navigering

Logg inn

Reglement

Målsetting for bygdakampen

6 miljøskapende o-løp med gode kart og løyper hvor alle løpere i fra nybegynnere til veteraner trives og får passende utfordringer.

Løyper, klasser, poeng

1,5km N-nivå: N-løype uten tidtaking. Så lett at alle finner rundt. Lik poengsum: 2 poeng til 5 tellende løpere fra hvert lag i lagkampen.

2km C-nivå, 3km B-nivå, 4km A-nivå, 6km A-nivå: 3 tellende løpere fra hvert lag i hver løype i lagkampen: 9-8-7-6-5-4-3-2-1 poeng. Dette er åpne løypeklasser, dvs. at du starter i den løypa som du tror passer din kondisjon og ferdighet.

5km C-nivå Alle som starter i C5 får 1 kamppoeng.

Det er vedtatt det skal være resultatservice under alle løp, noe arrangøren må sørge for.

Massemønstring

Bygdakampen skal være ei massemønstring av o-løpere. Derfor får alle som starter (og som har betalt startavgift) 1 poeng i tillegg til ovenfornevnte poengsummer. Det er åpne løypeklasser, dvs. at du starter i den løypa som du tror passer din kondisjon og ferdighet (Hvis du stadig vekk blir for god i løypa - så vil godlynt mobbing fra lagkameratene gi deg tips om at det er på tide å velge ei lengre løype).

Tellende løp. Premiering

I lagkampen teller alle 6 løpene (Max poengsum pr. løp pr. lag: 130 poeng + 1 poeng for alle fullførte løpere). Bygdakampens hyggekveld samler mye folk. Vi må fortsette med dette arrangementet, og her tilfaller det stor ære samt et vandreskjold til det vinnende laget. Med utgangspunkt i miljøet rundt Bygdakampen vil laga vurdere muligheten for en felles fest for voksne i tillegg til hyggekvelden.

Individuelt

De 4 beste løp teller. Her tildeles poengene uten hensyn til lagtilhørighet. Eksempel: Hvis Skøynar har de 10 første plassene på 6 km, så tildeles 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 til Skøynaringan. Fra 10. plass og utover er det 1 poeng. Individuelt er Bygdakampen åpen for deltakere fra andre lag enn de tre som deltar i lagkampen. Alle under 17 år som starter i 3 løp får premie, og alle (uansett alder) får premie for å starte i 6 løp. Det kan gjerne startes i forskjellige løyper i løpet av sesongen. Arrangører regnes som deltatt i sitt løp. Det er ingen premiering av sammenlagte løypevinnere. Premiene kostes av hovedarrangørlag.

Startkontingent

Kr 50,- pr. løp inkl. kart, plastlomme og startkort. Max. 150,- pr. familie. Vi minner om at alle som ønsker å telle i lagkampen må ha betalt startavgift!

Utjevningsfaktor

Nytt fra og med 2024 er en såkalt utjevningsfaktor som legges på massepoengene. Denne er kalkulert ut i fra antall medlemmer i klubben ved nyttår, og har som formål å jevne ut massepoengene slik at vi får en jevnere konkurranse om bygdakampen. Utjevningsfaktoren er kalkulert slik at hvis en klubb har få medlemmer ved nyttår, så vil massepoengene telle mere sammenlignet med en klubb som har flere medlemmer ved nyttår.